Falešní šneci Zdeňka Trošky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 porce zadní hovězí maso
máslo
česnek
máslo
1 hrst petrželka
0-1 ks cibule
mletý pepř
nálev
olej
sůl
ocet
tymián
voda
bobkový list
nádivka
nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso jako na bifteky nakrájíme na malé kousky a nasucho je prudce osmahneme na pánvi. Pak je aspoň na den naložíme do mírně kyselého láku z vody, octa, oleje, soli, pepře, nového koření, česneku, bobkového listu, tymiánu a v chladnu necháme uležet.

  2. Druhý den necháme maso okapat. Mezitím si připravíme česnekové máslo. Vymícháme pastu ze změklého másla, umletého česneku s hrstí naťové petrželky a cibulky, osolíme a opepříme. Kousky masa strčíme do ulit nebo do keramické náhrady ulit, zamázneme česnekovým máslem, naskládáme do pekáčku otvorem nahoru a zapečeme.

  3. Falešní šneci Zdeňka Trošky jsou výborní s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy