Falešná držková z jidášova ucha recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžičky sůl
1 lžíce majoránka
2 ks cibule
50 g sádlo
2 kostky masox
1 lžíce maggi
4 ks bobkový list
0.5 lžičky mletý kmín
2 lžíce mletá sladká paprika
0.4 lžičky celý černý pepř
0.5 lžičky mletá pálivá paprika
8 kuliček celé nové koření
100 g sušené jidášovo ucho
400 g vepřová kůže

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby povaříme asi 15 minut. Pak je scedíme a necháme vychladnout.

  2. V druhém hrnci povaříme asi 25 minut vepřové kůžičky. Jen aby změkly. Kůžičky vyjmeme a necháme vychladnout, vývar dáme stranou. Vychladlé houby a kůže nakrájíme na nudličky.

  3. Ve větším hrnci zpěníme na sádle nadrobno nakrájenou velkou cibuli. Promícháme zasypeme červenou paprikou a promícháme. Přidáme zbylé koření, zalijeme vývarem, přidáme houby a kůže a podle potřeby přilijeme vodu, aby bylo vše potopené aspoň 10 cm. Přidáme masox a vaříme asi 45 minut. Pak přidáme rozetřený česnek, majoránku a podle potřeby zahustíme zápražkou. Falešnou dršťkovou polévku ještě asi 5 minut povaříme. Nakonec ji ochutíme solí nebo polévkovým kořením.

  4. Falešnou dršťkovou polévku z jidášova ucha podáváme s tmavým pečivem nebo rohlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!