Esterházyho roštěnky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 0.3 ks celer 60 g sádlo 2 ks citron 1 ks mrkev 1 ks petržel kapary 2 lžíce hladká mouka 0 l zakysaná smetana 5 ks černý pepř 1 ks cibule - velká 4 plátky hovězí roštěná 0.5 lžičky sladká paprika mletá
Postup Esterházyho roštěnky recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky opláchneme, osušíme,naklepeme a po obvodu je nařízneme, aby se nekroutily. Plátky osolíme a jemně zaprášíme moukou.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Citron pořádně omyjeme, nakrájíme na plátky a ty následně zbavíme jadérek.
Na rozpálenou pánev vložíme sádlo a když je rozhřáté, orestujeme na něm plátky masa. Roštěnky pak vyndáme, vložíme do zapékací misky a na výpek v pánvi přidáme připravenou zeleninu. Jemně ji orestujeme, podlijeme vodou, přidáme, pepř a papriku a vše dusíme doměkka.
Dušenou zeleninu přendáme z pánve do zapékací misky k roštěnkám. Do výpeku ze zeleniny a masa vmícháme zakysanou smetanu a lehce provaříme.
K zelenině a masu přidáme kapary, plátky citronu a výpek se smetanou. Vše krátce zapečeme v troubě.