Esterházyho roštěnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
0.3 ks celer
60 g sádlo
2 ks citron
1 ks mrkev
1 ks petržel
kapary
2 lžíce hladká mouka
0 l zakysaná smetana
5 ks černý pepř
1 ks cibule - velká
4 plátky hovězí roštěná
0.5 lžičky sladká paprika mletá

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky opláchneme, osušíme,naklepeme a po obvodu je nařízneme, aby se nekroutily. Plátky osolíme a jemně zaprášíme moukou.

  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Citron pořádně omyjeme, nakrájíme na plátky a ty následně zbavíme jadérek.

  3. Na rozpálenou pánev vložíme sádlo a když je rozhřáté, orestujeme na něm plátky masa. Roštěnky pak vyndáme, vložíme do zapékací misky a na výpek v pánvi přidáme připravenou zeleninu. Jemně ji orestujeme, podlijeme vodou, přidáme, pepř a papriku a vše dusíme doměkka.

  4. Dušenou zeleninu přendáme z pánve do zapékací misky k roštěnkám. Do výpeku ze zeleniny a masa vmícháme zakysanou smetanu a lehce provaříme.

  5. K zelenině a masu přidáme kapary, plátky citronu a výpek se smetanou. Vše krátce zapečeme v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy