Erichova bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 ml olej
1 špetka sůl
3 ks vejce
200 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
150 ml citronová limonáda
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Bábovkovou formu, pokud není silikonová, vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a dáme do chladničky.

  2. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do běla. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Postupně střídavě zašleháme po lžících hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva, olejem a limonádou. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Těsto vlijeme do připravené bábovkové formy a upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Upečenou vychladlou bábovku můžeme přelít čokoládovou polevou, někomu stačí jen pocukrovat.

  4. Erichovu bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako vláčný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy