Erichova bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 ml olej 1 špetka sůl 3 ks vejce 200 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 250 g hladká mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 150 ml citronová limonáda podle potřeby máslo na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Erichova bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Bábovkovou formu, pokud není silikonová, vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a dáme do chladničky.
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do běla. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Postupně střídavě zašleháme po lžících hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva, olejem a limonádou. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto vlijeme do připravené bábovkové formy a upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Upečenou vychladlou bábovku můžeme přelít čokoládovou polevou, někomu stačí jen pocukrovat.
Erichovu bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako vláčný moučník.