England Fish and Chips recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 g sůl 1 kg brambory 5 g česneková sůl 3 ks pangasius trojobal 2 ks vejce 2 hrnky strouhanka 0.3 hrnku mléko 1 hrnek hladká mouka podle potřeby olej na smažení podle chuti grilovací koření nebo koření na ryby
Postup England Fish and Chips recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, necháme vcelku a dáme vařit do hrnce s vodou. Nezapomeneme je osolit. Brambory vaříme asi 10 minut, aby úplně nezměkly a lépe se krájely na kolečka.
Do poloměkka uvařené brambory tedy nakrájíme a obalíme v trojobalu (vejce rozšleháme s mlékem). Brambory osmažíme nejlépe ve fritéze, aby se pořádně zatáhly a držely vcelku.
Pangase nejprve dobře osušíme, pangas je totiž dost vodový. Rybu si důkladně okořeníme, nejlépe použijeme česnekovou sůl a koření na ryby. Můžeme ji rozkrájet na menší porce. Připravenou rybu taktéž obalíme v trojobalu a dáme ji smažit.
England Fish and Chips podáváme s Biondo salátem a dresinkem.