England Fish and Chips recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g sůl
1 kg brambory
5 g česneková sůl
3 ks pangasius
trojobal
2 ks vejce
2 hrnky strouhanka
0.3 hrnku mléko
1 hrnek hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení
podle chuti
grilovací koření nebo koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, necháme vcelku a dáme vařit do hrnce s vodou. Nezapomeneme je osolit. Brambory vaříme asi 10 minut, aby úplně nezměkly a lépe se krájely na kolečka.

  2. Do poloměkka uvařené brambory tedy nakrájíme a obalíme v trojobalu (vejce rozšleháme s mlékem). Brambory osmažíme nejlépe ve fritéze, aby se pořádně zatáhly a držely vcelku.

  3. Pangase nejprve dobře osušíme, pangas je totiž dost vodový. Rybu si důkladně okořeníme, nejlépe použijeme česnekovou sůl a koření na ryby. Můžeme ji rozkrájet na menší porce. Připravenou rybu taktéž obalíme v trojobalu a dáme ji smažit.

  4. England Fish and Chips podáváme s Biondo salátem a dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy