Emilův zlatohorský fazolový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 25 dkg cukr 0 l olej 1 lžíce sůl 1 kg paprika 1 kg cibule 1 kg rajče 0 l ocet 8% 1 balíček deko 1 kg velké fazole podle chuti čerstvá petrželka
Postup Emilův zlatohorský fazolový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Velké fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka v čerstvé vodě.
Mezitím si rajčata, papriky a cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu dáme do velkého hrnce, přidáme scezené uvařené fazole, prosáté deko na nakládání zeleniny, cukr, ocet, olej a sůl. Vše dusíme ve vlastní šťávě bez přidání vody 10 minut.
Následně salátem naplníme čisté skleničky se závitem, zašroubujeme a sterilujeme 15 minut při 80 °C. Kdo má rád, může před sterilováním vmíchat hrst jemně nasekané petrželky s trochou celerových lístků a libečku.
Emilův zlatohorský fazolový salát podáváme k různým pokrmům, ale klidně i samotný jen tak na chuť.