Emilův zlatohorský fazolový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

25 dkg cukr
0 l olej
1 lžíce sůl
1 kg paprika
1 kg cibule
1 kg rajče
0 l ocet 8%
1 balíček deko
1 kg velké fazole
podle chuti
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Velké fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka v čerstvé vodě.

  2. Mezitím si rajčata, papriky a cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu dáme do velkého hrnce, přidáme scezené uvařené fazole, prosáté deko na nakládání zeleniny, cukr, ocet, olej a sůl. Vše dusíme ve vlastní šťávě bez přidání vody 10 minut.

  3. Následně salátem naplníme čisté skleničky se závitem, zašroubujeme a sterilujeme 15 minut při 80 °C. Kdo má rád, může před sterilováním vmíchat hrst jemně nasekané petrželky s trochou celerových lístků a libečku.

  4. Emilův zlatohorský fazolový salát podáváme k různým pokrmům, ale klidně i samotný jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy