Ementálové tyčinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
sůl
150 g máslo
0 dl smetana
200 g ementál
215 g hladká mouka
na potření
1 ks žloutek

Postup přípravy receptu

  1. Ementál nastrouháme. Ze sýra, másla, mouky, soli a smetany dobře zpracujeme těsto.

  2. Z těsta rozválíme na pomoučněném válu plát a rádýlkem nakrájíme na dlouhé tyčinky. Ementálové tyčinky potřeme žloutkem a poklademe na vymaštěný plech. Tyčinky pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  3. Ementálové tyčinky podáváme jen tak nebo s pomazánkou podle chuti. Tyčinky jsou nejlepší čerstvé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy