Eliščin nakládaný hermelín recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 ks cibule 5 ks hermelín 1-3 ks červená paprika 1-2 ks červená cibule podle potřeby olej podle chuti olivy celý pepř čerstvý tymián
Postup Eliščin nakládaný hermelín recept
Postup přípravy receptu
-
Na nakládání použijeme opravdu zralý hermelín. Pokud je uvnitř tvarohový, je to špatně. Doporučuji jej nechat přes noc i dvě dozrát v teple.
Hermelín rozbalíme a podélně rozkrojíme na 2 kruhy. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Hermelíny propícháme surovinami, naskládáme do sklenice, zalijeme olejem a necháme uležet. Hermelíny necháme 3 dny uležet v lednici. Můžeme i 1 den venku, pouze ne na slunci a v horku.
Eliščin nakládaný hermelín podáváme s čerstvým pečivem.