Elfský chléb Lembas recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžička mletá skořice
150 g hladká mouka
50 g Hera

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk smícháme s hladkou moukou, rozšlehaným vejcem a mletou skořicí. Část vejce si necháme na pozdější potření. Vypracované těsto dáme asi na 1 hodinu do lednice.

  2. Těsto vyválíme asi na 1 cm silnou placku a vykrájíme z ní kolečka. Potřeme vejcem. Elfský chléb pečeme v v troubě předehřáté na 175 °C 10 - 20 minut. Kolečka nesmí ztmavnout, byly by hořké.

  3. Elfský chléb Lembas podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy