Eintoph recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 8 dkg máslo 2 ks brambory 1 ks cibule 20 dkg celer 1 l voda 20 dkg mrkev 20 dkg petržel 0.3 hrnečku rýže 1 kelímek zakysaná smetana 0.5 lahve sterilované okurky mletý černý pepř 2 lžíce sekaný kopr 3 kostky zeleninový bujon
Postup Eintoph recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Velkou cibuli nasekáme a brambory nakrájíme na kostky.
Na másle zpěníme cibuli, pak přidáme pokrájenou zeleninu a orestujeme. Následně vložíme na kostky pokrájené brambory, zalijeme vodou a přisypeme 1/4 hrníčku rýže nebo krupek. Přivedeme k varu a přidáme 3 kostky zeleninového bujonu, část kopru a polévku opepříme, případně dosolíme (bujonové kostky jsou slané). Přidáme máslovou jíšku a eintoph povaříme. Pak přisypeme 1/2 lahve pokrájených kyselých okurek a nalijeme větší kelímek zakysané smetany a zbylý kopr. Eintoph jen krátce prohřejeme a odstavíme.
Eintoph podáváme s čerstvým pečivem.