Eintoph recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
8 dkg máslo
2 ks brambory
1 ks cibule
20 dkg celer
1 l voda
20 dkg mrkev
20 dkg petržel
0.3 hrnečku rýže
1 kelímek zakysaná smetana
0.5 lahve sterilované okurky
mletý černý pepř
2 lžíce sekaný kopr
3 kostky zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Velkou cibuli nasekáme a brambory nakrájíme na kostky.

  2. Na másle zpěníme cibuli, pak přidáme pokrájenou zeleninu a orestujeme. Následně vložíme na kostky pokrájené brambory, zalijeme vodou a přisypeme 1/4 hrníčku rýže nebo krupek. Přivedeme k varu a přidáme 3 kostky zeleninového bujonu, část kopru a polévku opepříme, případně dosolíme (bujonové kostky jsou slané). Přidáme máslovou jíšku a eintoph povaříme. Pak přisypeme 1/2 lahve pokrájených kyselých okurek a nalijeme větší kelímek zakysané smetany a zbylý kopr. Eintoph jen krátce prohřejeme a odstavíme.

  3. Eintoph podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy