Džadky s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
1 kg brambory
40 g cibule
200 g brynza
40 g špek
200 g hladká mouka
40 g vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory umyjeme, očistíme a pokrájíme na osminky. Osolíme, zalijeme vodou a uvaříme. Část vody slijeme a pak za stálého míchání přisypeme mouku. Povaříme, odstavíme a necháme přikryté 10 - 15 minut spařit.

  2. Spařené brambory s moukou dobře promícháme a lžící vykrajujeme kuličky, které opékáme na rozehřátém sádle. Špek pokrájíme na malé kostky a osmahneme na sádle. Přidáme nakrájenou cibuli a opečeme.

  3. Džadky rozdělíme na talíře, posypeme opečeným špekem a cibulí a nakonec přidáme brynzu. Džadky s cibulí ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy