Dýňovo-hrachová polévka se syrovátkou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
70 g máslo
1 l voda
0,25 kg hrách
1 lžička kurkuma
1 kostka zeleninový vývar
mletý černý pepř
1 l syrovátka
1 ks cilule
1 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Dýni vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno

  2. Půlený hrách propláchneme a dáme vařit do 1 litru vody. Po změknutí hrachu přidáme 1 kostku bio zeleninového vývaru, 1 litr domácí syrovátky a vše povaříme. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem

  3. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle a přidáme dýni nakrájenou na kostičky a kurkumu. Smažíme přibližně 5 minut. Vše přidáme do hrachového základu a vaříme do změknutí dýně a cibule. Opepříme a osolíme podle chuti

  4. Dýňovo-hrachová polévku se syrovátkou podáváme horkou, nejlépe chutná s domácím chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!