Dvanáctihodinová kachna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl med
1 ks kachna (cca 1,7 kg)
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu umyjeme, osušíme, odřežeme přebytky tuku a důkladně osolíme zevnitř i zvenku. Posypeme ji kmínem.

  2. Kachnu dáme do pekáče, mírně podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme 6 hodin v troubě předehřáté na 90 °C. Potom teplotu zvýšíme na 120 °C a pečeme dalších 6 hodin.

  3. Hodinu před koncem pečení kachnu odkryjeme, potřeme medem a do konce pečení ji podle potřeby potíráme.

  4. Dvanáctihodinovou kachnu rozkrájíme na porce a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy