Důstojnická polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks brambory
1 ks cibule
1 lžíce rýže
150 g roštěnka
2 lžíce předvařené fazole
podle chuti
sůl
podle potřeby
kořenová zelenina
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Recept je upraven podle originálu z vojenské kuchařky tak, aby vyhovoval spíše důstojníkům.

  2. Brambory a cibuli oloupeme.

  3. Jako hovězí použijeme roštěnku, fazole předvaříme a brambory použijeme nové. Nejprve oloupaný brambor a cibuli nakrájíme na malé kousky a dáme do velké misky ešusu. Přidáme na kousky nakrájenou roštěnku, klasickou rýži a fazole.

  4. Všechno zalijeme studenou vodou, aby sahala asi 2 cm pod okraj velké misky ešusu. Necháme zvolna vařit a pěnu nesbíráme. I v této základní podobě je polévka velmi dobrá, ale zpravidla ji vylepšujeme různou kořenovou zeleninou nebo bylinkami podle vlastních možností.

  5. Polévku asi po 10-ti minutách osolíme. Důstojnická polévka v základní podobě je hotová za 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy