Dušený pórek s rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 60 g máslo 1 ks cibule 800 g pórek 500 g rýže 1 lžička kari 150 g tvrdý sýr podle chuti sůl
Postup Dušený pórek s rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rýži propereme v horké vodě.
Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Propranou rýži promícháme s pórkem a cibulí, osolíme, přidáme kari a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Zalijeme vodou, aby byla rýže ponořená, nesmí však plavat. V lepším případě použijeme místo vody zeleninový vývar. Na rýži poklademe plátky másla a vše podusíme v troubě do vsáknutí vody a zezlátnutí.
Dušený pórek s rýží sypeme před podáváním nastrouhaným sýrem a doplníme oblíbeným zeleninovým salátem.