Dušený pórek s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
60 g máslo
1 ks cibule
800 g pórek
500 g rýže
1 lžička kari
150 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rýži propereme v horké vodě.

  2. Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Propranou rýži promícháme s pórkem a cibulí, osolíme, přidáme kari a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Zalijeme vodou, aby byla rýže ponořená, nesmí však plavat. V lepším případě použijeme místo vody zeleninový vývar. Na rýži poklademe plátky másla a vše podusíme v troubě do vsáknutí vody a zezlátnutí.

  3. Dušený pórek s rýží sypeme před podáváním nastrouhaným sýrem a doplníme oblíbeným zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!