Dušený mořský jazyk recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
0 l šlehačka
0 lžiček bílý pepř
3 lžíce sekaná petrželka
20 g hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
0 lžiček mořská sůl
0 l suché sherry
600 g filet z mořského jazyku
100 g světlý pórek

Postup přípravy receptu

  1. Rybu smícháme s citronovou šťávou, pepřem a sherry, přikryjeme a vychladíme. Pórek očistíme a nakrouháme na tenké plátky.

  2. Mouku mícháme s 20 g másla při mírné teplotě tak dlouho, až přestane pěnit. Do jíšky vmícháme smetanu, v 10 minutách uvaříme hustou omáčku.

  3. Podávací mísu potřeme máslem, pokryjeme pórkem. Na pórek položíme rybu kůží dolů, posypeme petrželkou.

  4. 1/4 l vody uvedeme do varu se stonky petrželky. Rybu postavíme na podložku, osolíme a přikrytou dusíme.

  5. Výpek z ryby a marinádu přidáme do omáčky, krátce povaříme, osolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!