Dušený králík s bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
5 lžic olej
sůl
3 ks cibule
8 ks rajče
250 ml bílé víno
bílý pepř
1 ks dlouhá červená feferonka
3 snítky čerstvá šalvěj
1 ks králík (1,5 kg)

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Rajčata omyjeme a pokrájíme na čtvrtky. Cibule oloupeme a nakrájíme na špalíky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Feferonku očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kroužky.

  2. V hlubším pekáči rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme všechnu zeleninu, podlijeme 125 ml bílého vína, stejným množstvím vody, zakryjeme a asi hodinu dusíme. Po 30 minutách dušení přilijeme zbylé víno, snítky šalvěje a dodusíme.

  3. Hotový pokrm dochutíme a podáváme například s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!