Dušený králík s bylinkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 5 lžic olej sůl 3 ks cibule 8 ks rajče 250 ml bílé víno bílý pepř 1 ks dlouhá červená feferonka 3 snítky čerstvá šalvěj 1 ks králík (1,5 kg)
Postup Dušený králík s bylinkami recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Rajčata omyjeme a pokrájíme na čtvrtky. Cibule oloupeme a nakrájíme na špalíky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Feferonku očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kroužky.
V hlubším pekáči rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme všechnu zeleninu, podlijeme 125 ml bílého vína, stejným množstvím vody, zakryjeme a asi hodinu dusíme. Po 30 minutách dušení přilijeme zbylé víno, snítky šalvěje a dodusíme.
Hotový pokrm dochutíme a podáváme například s bramborem.