Důlkové koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na ozdobu
marmeláda
těsto
50 g kakao
150 g sádlo
150 g cukr moučka
160 g hladká mouka
na obalení
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo necháme na stole, aby získalo pokojovou teplotu. Utřeme jej s cukrem, moukou a kakaem a vypracujeme hladké těsto. To necháme chvíli odpočinout.

  2. Odpočinuté těsto lehce propracujeme a vyválíme z něj asi 1cm tlustý plát. Z něj vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého kolečka vytvoříme palcem nebo trdlem z hmoždíře důlek. Takto připravená kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem nebo slabě vymazaný.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na spíše nižší teplotu.

  4. Dolíčky upečených koláčků ozdobíme marmeládou a obalíme v cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy