Drůbkový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
2 lžíce tuk
1-2 hrnky voda
0.5 kostky masox
1 ks velká cibule
2 lžíce strouhaný tvrdý chléb
2 hrnky drůbka
podle chuti
sůl
majoránka
pepř
mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Jemně pokrájenou cibuli osmahneme v pekáčku na rozehřátém tuku, přisypeme papriku, zamícháme a přidáme omyté drůbky pokrájené na menší kousky. Vložíme na spodní rošt předehřáté horkovzdušné trouby, přilijeme část vývaru z masoxu a dusíme pod pokličkou při teplotě 180 °C, až se šťáva vydusí.

  2. Poté do drůbkového guláše vmícháme nastrouhaný chléb, osmahneme jej, zalijeme zbylým vývarem a dusíme 15 - 20 minut. Drůbkový guláš dochutíme česnekem rozetřeným se solí, pepřem, majoránkou a bez pokličky ještě 5 minut povaříme.

  3. Drůbkový guláš podáváme jako hlavní chod s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy