Drožďová pomazánka jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
3-4 ks vejce
1 lžíce máslo
20 dkg šunka
1 ks cibule
0 ks celer
2 lžíce majonéza
1 lžíce hořčice
1 ks mrkev
2 balíčky droždí
0 sklenic sterilovaná zeleninová směs
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Šunku nebo jakýkoliv salám nakrájíme na kousky. Menší mrkev a polovinu malého celeru očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a do rozehřáté směsi dáme restovat nadrobno nasekanou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme šunku a restujeme. Po chvíli přidáme na jemno nastrouhanou mrkev. Kdo má rád celer, přidá nastrouhaný celer, poté vše restujeme. Na restovanou směs rozdrobíme 2 kostky droždí a mícháme, dokud se droždí nerozpustí. Dále přidáme 3 - 4 vejce podle velikosti a mícháme směs jako míchaná vejce do zhoustnutí. Vzniklou směs odstavíme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.

  3. Mezitím si nasekáme nebo nameleme zeleninovou směs, například Moravanka. Obvykle stačí polovina skleničky. Zeleninovou směs společně s majonézou, hořčicí, solí a mletým pepřem vmícháme do vychladlé drožďovo-vaječné směsi.

  4. Drožďovou pomazánku jinak mažeme na čerstvý chléb nebo jiné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!