Drobné perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
80 g máslo
2 lžíce kakao
3 lžíce med
150 g cukr moučka
360 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda
1 lžíce perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo, vmícháme med a vejce. Hladkou mouku smícháme s cukrem, jedlou sodou, kakaem a perníkovým kořením. Vmícháme směs másla, vajec a medu. Je-li těsto tuhé, přidáme trochu mléka.

  2. Vypracujeme vláčné perníkové těsto a necháme ho v lednici odležet minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Druhý den z těsta vyválíme plát silný 4 mm a vykrajujeme libovolné drobné tvary.

  3. Perníčky skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C. Perníčky v troubě hlídáme, cca po 10 minutách začnou okraje perníčků zlátnout. Upečené perníčky vyndáme z trouby a necháme vystydnout.

  4. Drobné perníčky necháme do druhého dne odpočinout a pak můžeme zdobit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!