Dřevorubecký kastrůlek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
8 ks vejce
1 lžíce máslo
500 g brambory
1 ks cibule
kmín
250 g žampiony
250 g anglická slanina
na ozdobu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme do poloměkka. Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Mezitím si žampiony očistíme a nakrájíme. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. Na kastrolu rozpustíme máslo a žampiony s trochou kmínu podusíme doměkka. Přidáme cibuli, slaninu a promícháme. Obložíme plátky brambor, osolíme, opepříme a zamícháme.

  3. Vejce si stranou rozšleháme a zalijeme jím připravenou směs.

  4. Zapečeme v troubě asi 30 minut.

  5. Před podáváním posypeme najemno posekanou pažitkou. Vhodným doplňkem je rajčatový salát nebo sladkokyselá okurka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy