Dřevorubecký guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks velká cibule
100 g žampiony nebo houby
1 sklenice sterilované zeleninové lečo
100 g dietní salám
500 g vepřová kýta nebo krkovice
podle chuti
sůl
pepř
mletá sladká paprika
sladký kečup
mletá pálivá paprika
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Maso očistíme a nakrájíme na kostky, salám na nudličky. Očistíme i houby a nakrájíme je na plátky.

  2. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme utřený česnek se solí, sladkou a pálivou papriku, vepřové maso, sůl, pepř, kečup, sterilované lečo a necháme chvíli povařit. Potom přidáme houby a uvaříme. Do hotového guláše přidáme dietní salám a prohřejeme (nevaříme). Dřevorubecký guláš můžeme ještě zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a máme hotovo.

  3. Dřevorubecký guláš podáváme s přílohou podle vlastního výběru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy