Dřevorubecký bůček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg vepřový bůček na obalení 4-5 stroužků česnek 1 lžička sůl 2 lžíce vegeta 1 lžíce mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř 1 lžička mletá pálivá paprika nálev 1 ks cibule 2 ks bobkový list 5 kuliček celý černý pepř 5 kuliček celé nové koření
Postup Dřevorubecký bůček recept
Postup přípravy receptu
-
Maso rozkrojíme na 2 půlkilové kusy. Omyté maso vložíme do vody s kořením (celý černý pepř, nové koření, bobkový list a 1 nakrájená cibule) a vaříme doměkka.
Ještě teplé a okapané maso obalujeme ve směsi koření (vegeta, mletá sladká paprika, mletá pálivá paprika, mletý černý pepř, sůl, rozetřený česnek). Maso zabalíme pevně do alobalu a dáme uležet do lednice nejméně na 5 dní.
Dřevorubecký bůček po odležení krájíme na tenké plátky a podáváme s čerstvým chlebem.