Dřevěnický štrůdlák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce - strouhanka - skořice - tuk 250 ml smetana 100 g rozinky 500 g mouka hladká - mouka hladká 400 g jablka 50 g ořechy vlašské 1 ks cukr vanilkový 100 g švestky sušené 50 g ořechy lískové 250 g tuk ztužený
Postup Dřevěnický štrůdlák recept
Postup přípravy receptu
-
Tuk nastrouháme najemno, přidáme ušlehanou smetanu a hladkou mouku a uhněteme hladké těsto. Rozdělíme je na dvě části a každou vyválíme na pomoučeném válu na placku, kterou posypeme strouhankou, poklademe oloupanými nastrouhanými jablky, rozinkami, vypeckovanými sušenými švestkami, oběma druhy ořechů a posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Obě naplněné placky zavineme, přeložíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.