Dřevěnický štrůdlák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
- strouhanka
- skořice
- tuk
250 ml smetana
100 g rozinky
500 g mouka hladká
- mouka hladká
400 g jablka
50 g ořechy vlašské
1 ks cukr vanilkový
100 g švestky sušené
50 g ořechy lískové
250 g tuk ztužený

Postup přípravy receptu

  1. Tuk nastrouháme najemno, přidáme ušlehanou smetanu a hladkou mouku a uhněteme hladké těsto. Rozdělíme je na dvě části a každou vyválíme na pomoučeném válu na placku, kterou posypeme strouhankou, poklademe oloupanými nastrouhanými jablky, rozinkami, vypeckovanými sušenými švestkami, oběma druhy ořechů a posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Obě naplněné placky zavineme, přeložíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy