Drbanice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g solamyl
50 g hrubá krupice
400 g oloupané brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a uvaříme. Ještě horké protlačíme nebo na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme hrubou krupici, solamyl a sůl. Vypracujeme těsto. Uděláme 3 kulaté knedlíky, které vaříme ve vodě 20 minut. Po vyndání z vody hned nařízneme, aby unikla pára.

  2. Já dělám menší knedlíky, a tak drbanice vařím kratší dobu. Jsou výborné - klouzavé.

  3. Dělám je léta a suroviny stále odvažuji. Dělám ale několik dávek. Nevýhodou těchto knedlíků je, že se nedají ohřát v mikrovlnce - jsou tuhé.

  4. Když drbanice ohřívám, dělám mišmaš se zelím a masem.

  5. Drbanice je možné také podat jako samostatné jídlo s houbami.

  6. Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky. Přidáme houby - čerstvé, sušené nebo z mrazáku - podusíme. Pak k této směsi přidáme na kousky nakrájené knedlíky a opékáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy