Drbanice recept
Apetit ReceptyPostup Drbanice recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a uvaříme. Ještě horké protlačíme nebo na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme hrubou krupici, solamyl a sůl. Vypracujeme těsto. Uděláme 3 kulaté knedlíky, které vaříme ve vodě 20 minut. Po vyndání z vody hned nařízneme, aby unikla pára.
Já dělám menší knedlíky, a tak drbanice vařím kratší dobu. Jsou výborné - klouzavé.
Dělám je léta a suroviny stále odvažuji. Dělám ale několik dávek. Nevýhodou těchto knedlíků je, že se nedají ohřát v mikrovlnce - jsou tuhé.
Když drbanice ohřívám, dělám mišmaš se zelím a masem.
Drbanice je možné také podat jako samostatné jídlo s houbami.
Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky. Přidáme houby - čerstvé, sušené nebo z mrazáku - podusíme. Pak k této směsi přidáme na kousky nakrájené knedlíky a opékáme.