Domácí jarní polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 ks celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 hrst nudle 2 ks malá cibule 1 hrst sušené houby 1 ks zeleninový bujón 1 hrst čerstvá petrželka 2 ks větší brambory 3 ks květák (růžičky) podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Domácí jarní polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory, celer a petržel oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev také očistíme a nakrájíme na kolečka, stejně tak oloupanou cibuli. Z květáku či brokolice oddělíme 3 růžičky.
Uděláme si vývar ze zeleninového bujonu, do něj přidáme zeleninu, hrst sušených hub a vaříme téměř doměkka. Když je vše skoro měkké, přidáme hrst nudlí. Dochutíme pepřem a solí, povaříme a přidáme rozšlehané vajíčko se snítkou čerstvé petrželky. Jarní polévku krátce provaříme.
Domácí jarní polévku podáváme s pečivem.