Domácí jarní polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 hrst nudle
2 ks malá cibule
1 hrst sušené houby
1 ks zeleninový bujón
1 hrst čerstvá petrželka
2 ks větší brambory
3 ks květák (růžičky)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, celer a petržel oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev také očistíme a nakrájíme na kolečka, stejně tak oloupanou cibuli. Z květáku či brokolice oddělíme 3 růžičky.

  2. Uděláme si vývar ze zeleninového bujonu, do něj přidáme zeleninu, hrst sušených hub a vaříme téměř doměkka. Když je vše skoro měkké, přidáme hrst nudlí. Dochutíme pepřem a solí, povaříme a přidáme rozšlehané vajíčko se snítkou čerstvé petrželky. Jarní polévku krátce provaříme.

  3. Domácí jarní polévku podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!