Domácí jablečná přesnídávka Petra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 kg jablko
1 l voda
75 dkg cukr krystal
2 balíčky vanilkový cukr
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná, nakrájená a omytá jablka rozvaříme ve vodě s cukrem. Pak odstavíme z plotýnky a rozmixujeme tyčovým mixerem.

  2. Dáme zvlášť do hrnce 3/4l vody, 2 vanilkové cukry a dva vanilkové pudinky. Promícháme a povaříme podle návodu asi 2 minuty. Potom smícháme pudink s jablky dohromady.

  3. Domácí jablečnou přesnídávku dáváme do malých skleniček a sterilujeme 20 minut na 80 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!