Domácí cinzano recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
2 kg rýže
10 dkg droždí
3 kuličky celé nové koření
nálev
3 kg cukr
7 l voda
podle chuti
tymián
3 ks hřebíček
mletá skořice
1 ks muškátový oříšek
mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rýží pořádně 12x přepereme. Vypranou jí rozdělíme do 3 sklenic o obsahu 3 litry. Připravíme si nálev z vody a cukru a přidáme do něj všechny ingredience (skořici, tymián, zázvor, muškátový oříšek, hřebíček, nové koření a droždí).

  2. Nakonec 2x úplně ostrouháme citron, vnitřek zbavíme jader a nakrájíme ho na kolečka. I citron dáme do nálevu. Všechno promícháme a rozdělíme do sklenic. Převážeme celofánem a necháme 6 týdnů kvasit při teplotě 14 - 16 °C.

  3. Po šesti týdnech stočíme a opět necháme 6 týdnů kvasit při stejné teplotě.

  4. Nakonec všechno scedíme, přetočíme do skleněných lahví. Domácí cinzano podáváme chlazené, ozdobené podle naší fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!