Domácí cinzano recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks citron 2 kg rýže 10 dkg droždí 3 kuličky celé nové koření nálev 3 kg cukr 7 l voda podle chuti tymián 3 ks hřebíček mletá skořice 1 ks muškátový oříšek mletý zázvor
Postup Domácí cinzano recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve rýží pořádně 12x přepereme. Vypranou jí rozdělíme do 3 sklenic o obsahu 3 litry. Připravíme si nálev z vody a cukru a přidáme do něj všechny ingredience (skořici, tymián, zázvor, muškátový oříšek, hřebíček, nové koření a droždí).
Nakonec 2x úplně ostrouháme citron, vnitřek zbavíme jader a nakrájíme ho na kolečka. I citron dáme do nálevu. Všechno promícháme a rozdělíme do sklenic. Převážeme celofánem a necháme 6 týdnů kvasit při teplotě 14 - 16 °C.
Po šesti týdnech stočíme a opět necháme 6 týdnů kvasit při stejné teplotě.
Nakonec všechno scedíme, přetočíme do skleněných lahví. Domácí cinzano podáváme chlazené, ozdobené podle naší fantazie.