Dillíské rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
5 stroužků česnek
sůl
50 g máslo
1 citron
400 g rýže
3 velká cibule
1 kelímek bílý jogurt
600 g vepřová plec bez kosti
3 lžičky kořenící směs Garam Masala

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak oloupanou cibuli a česnek.

  2. Vše vložíme do kastrolu na rozpálené máslo, orestujeme a okořeníme kořenící směsí a osolíme, podlijeme mírně vodou, přidáme jogurt, dusíme pod pokličkou doměkka. K měkkému masu přimícháme vypranou rýži, citronovou šťávu a cukr, přikryjeme pokličkou a v mírné troubě dusíme do změknutí rýže.

  3. Dillíské rizoto podáváme s nastrouhaným sýrem a ovocným salátem.

  4. Pozn.: Kořenící směs Garam Masala je určená k přípravě indické národní kuchyně. Směs obsahuje skořici, badyán, česnek, kardamom, koriandr, hřebíček a muškátový květ.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy