Diabetická vánočka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 lžic olej
1 špetka sůl
2 ks žloutek
12 lžic mléko
20 g rozinky
1 balíček prášek do pečiva
500 g polohrubá mouka
250 g měkky netučný tvaroh
4 porce sladidlo Kandisin
podle chuti
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady, včetně odměrek sladidla, zpracujeme v těsto a dobře prohněteme.

  2. Těsto rozdělíme na 9 dílů, ze kterých vytvoříme válečky v délce asi 40 cm. Upleteme z nich třípatrovou vánočku běžným způsobem. Diabetickou vánočku přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Vánočku potřeme bílkem a vložíme do trouby předehřáté na 225 °C.

  3. Diabetickou vánočku pečeme 15 minut. Pak teplotu snížíme na 200 °C a vánočku dopečeme při 200 °C asi 20 minut.

  4. Upečenou diabetickou vánočku necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy