Dia salámek z kandovaného ovoce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
200 g mandle
1 špetka mletá skořice
1 lžička citronová kůra
80 g kandované ovoce
1 lžíce umělé sladidlo
1 špetka drcený hřebíček
50 g dia čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Mandle si rozdělíme na 2 části, 150 g mandlí neloupeme, jenom rozemeleme. Zbylé mandle spaříme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Kandované ovoce také nasekáme nadrobno.

  2. Mandle a kandované ovoce dáme do kastrolu, přidáme umělé sladidlo, nahrubo nastrouhanou čokoládu, lžičku nastrouhané citronové kůry, drcený hřebíček a mletou skořici. Za stálého míchání zahříváme, dokud není směs horká.

  3. Potom směs odstavíme, necháme vychladnout a vmícháme rozšlehaná vejce. Ze vzniklé hmoty vytvoříme váleček, který zabalíme do folie nebo alobalu a necháme v chladu ztuhnout.

  4. Dia salámek z kandovaného ovoce rozkrájíme na stejné plátky a podáváme na sváteční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!