Dia florentýnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
50 g rozinky
50 g mandle
1 lžička mletá skořice
60 g vlašské ořechy
75 g sušené meruňky
60 g sušené fíky
40 g celozrnná špaldova mouka
30 g sušený sojový nápoj
4 kapky pomerančový aromatický olej
podle chuti
dia čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Vlašské ořechy a mandle nasekáme nadrobno. Sušené meruňky a fíky nakrájíme na malé kousky.

  2. Sušený sojový nápoj a celozrnnou špaldovou mouku uvaříme asi ve 300 ml vody na kaši. Pak přimícháme vlašské ořechy, mandle, meruňky, fíky a rozinky. Zakápneme pomerančovým olejem a dobře promícháme.

  3. Na plech vyložený pečícím papírem uděláme hromádky, které zploštíme lžící.

  4. Pečeme asi 5 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, potom teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě asi 5 minut dozlatova. Florentýnky by měly mít zlatavě hnědou barvu i uprostřed.

  5. Necháme cukroví vychladnou a odležet alespoň 3 dny. Florentýnky můžeme zespoda namáčet v rozpuštěné dia čokoládě.

  6. Dia florentýnky podáváme jako výborné vánoční cukroví na sváteční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!