Dia andělská očka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
150 g hladká mouka
2 lžičky sorbit
2 lžičky pomerančová kůra
50 g rostlinný tuk
1 lžička kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
1 balíček dia čokoláda
podle potřeby
dia malinový džem

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, sorbitu, kypřícího prášku do pečiva, rostlinného tuku, nastrouhané sušené pomerančové kůry, rozklepnutého vejce a špetky soli vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu 1 - 2 hodiny odležet.

  2. Z těsta tvarujeme stejně velké kuličky velikosti jako vlašský ořech. Kuličky mírně zploštíme a uprostřed uděláme důlek, který naplníme džemem.

  3. Cukroví pečeme asi 8 - 12 minut dorůžova ve vyhřáté troubě při 170 °C.

  4. Spodní část cukroví můžeme nakonec namočit do rozpuštěné dia čokolády a nechat ztuhnout.

  5. Dia andělská očka podáváme jako výborné dia cukroví na vánoční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!