Dědovo zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
5 ks brambory
1 ks cibule
1 hlávka zelí
2 ks moravská klobása
podle chuti
sůl
ocet
grilovací koření
podle potřeby
kmín
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku zelí nakrájíme, spaříme a necháme okapat.

  2. Na drobné kousky nakrájenou slaninu rozškvaříme na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme a vsypeme zelí. Směs osolíme, okmínujeme, dáme trochu grilovacího koření a přidáme trochu octa a vody. Vše společně dusíme.

  3. Pak vsypeme na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájenou klobásku a dusíme, až jsou brambory měkké. Podle chuti dědovo zelí osolíme a okyselíme a mírně zaprášíme hladkou moukou. Dědovo zelí již jen krátce povaříme.

  4. Dědovo zelí podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!