Dědovo šlehačkové maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 balíček salám
2 hrstě eidam
1 ks smetana ke šlehání
4 ks kuřecí maso
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika
na potření
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí či krůtí maso osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí (podle vlastního výběru). Naskládáme na pekáč. Nahoru dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a posypeme sladkou paprikou. Na cibuli naskládáme kolečka salámu, přelijeme smetanou a bohatě zasypeme sýrem.

  2. Dědovo šlehačkové maso dáme péct na cca 30 minut při 200 °C.

  3. Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory, které ozdobíme bylinkami či jarní cibulkou. Dědovo šlehačkové maso podáváme na oběd.

  4. Na recept můžeme použít i vepřové, příprava ale bude trvat déle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!