Dědečkovy topinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g žampiony
1 sklenka červené víno
4 plátky vepřový řízek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
vegeta speciál
podle potřeby
máslo
chléb
hladká mouka
olej nebo sádlo
na obalení
jarní cibulka s natí nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, mírně posypeme moukou a na tuku z obou stran opečeme. Potom osolíme a opepříme.

  2. Žampiony očistíme, nakrájíme, posypeme vegetou a podusíme na másle. Žampiony přidáme k řízkům, přilijeme sklenku červeného vína a vydusíme.

  3. Krajíce chleba osmahneme na topinky.

  4. Na každou topinku dáme plátek masa, pokryjeme žampiony a nakonec dědečkovy topinky posypeme pokrájenou pažitkou nebo jarní i zelenou cibulkou nakrájenou na kolečka. A na zapití? No přece pivo!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy