Děčínský kotlet recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
60 g olej
sůl
1 ks vejce
40 g máslo
40 g šunka
40 g kapie
4 dl bílé víno
mletý pepř
60 g sterilované žampiony
4 porce vepřová pečeně
1 kelímek smetana 33%
Postup Děčínský kotlet recept
Postup přípravy receptu
-
Na tuku podusíme na nudličky nakrájenou šunku a na kostičky nakrájené kapie. Do dušené šunky a kapie vlijeme rozkvedlané a osolené vejce, necháme za stálého míchání srazit.
Ve vepřové pečeni nařízneme kapsu, kterou naplníme připravenou směsí. Upevníme párátkem nebo jehlicí. Osolíme a opepříme, pak opečeme zvolna po obou stranách.
Opečený děčínský kotlet zalijeme smetanou a vínem a necháme v troubě chvíli podusit. Před dokončením přidáme jemně nasekané žampiony.
Děčínský kotlet je výborný s hranolky i vařeným bramborem.