Dalamaja ala Mája recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks cibule
1 ks celer
1 šálek kečup
1 ks mrkev
500 g vepřové plecko
1 ks kořenová petržel
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na potření
hořčice
Postup Dalamaja ala Mája recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Maso zprudka osmahneme na rozpáleném oleji a uložíme stranou.
Zeleninu očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Větší mrkev oškrábeme, menší celer oloupeme, kořenovou petržel také oloupeme. Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle.
Do výpeku z masa vsypeme cibuli, orestujeme a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Zlehka osmažíme, vložíme plátky masa a podlijeme vodou. Dusíme, dokud není maso měkké. Poté maso opět vyjmeme a zeleninu rozmixujeme, omáčku dochutíme sladkým nebo ostrým kečupem, případně ještě dosolíme a dopepříme.
Dalamaja ala Mája podáváme s vařenými brambory či bramborovou kaší.