Ďáblíkův čokoládový dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks vejce 160 g máslo 120 g cukr krupice 15 cl kysaná smetana 400 g polohrubá mouka 0 cl vlažná voda 1 lžička jedlá soda 200 g třtinový cukr 160 g kvalitní hořká čokoláda 4 lžíce holandské kakao krém 4 lžíce kakao 3 lžíce cukr moučka 35 cl smetana ke šlehání poleva 190 g čokoláda 15 cl kysaná smetana
Postup Ďáblíkův čokoládový dort recept
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nastrouháme a společně s třtinovým cukrem, 15 cl zakysané smetany ji rozpustíme ve vodní lázni.
Kakao, mouku a lžičku jedlé sody prosejeme. Žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům přidáme změklé máslo a vyšleháme. Pomalu přidáváme cukr. Snížíme rychlost šlehání a do žloutků s máslem postupně přidáváme mouku. Nakonec postupně přiléváme 0,25 cl vlažné vody.
Těsto vložíme do mísy, přidáme čokoládovou směs a pomaličku přidáváme sníh ušlehaný s bílků.
Těsto rozdělíme na poloviny a přelijeme do dvou stejných vymazaných a vysypaných forem o průměru 22 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut. Upečené korpusy necháme vychladnout.
Připravíme si krém. Smetanu vyšleháme s vanilkou a moučkovým cukrem a kakaem. Jeden díl korpusu dáme na talíř. Potřeme krémem a přikryjeme druhým korpusem.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, 15 cl kysané smetany ohřejeme. Smetanu vlijeme do čokolády a promícháme. Polevou potřeme celý dort a ozdobíme podle fantazie.
Ďáblíkův čokoládový dort dáme do lednice alespoň na 2 hodiny ztuhnout a poté můžeme podávat.