Ďáblíkův čokoládový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
160 g máslo
120 g cukr krupice
15 cl kysaná smetana
400 g polohrubá mouka
0 cl vlažná voda
1 lžička jedlá soda
200 g třtinový cukr
160 g kvalitní hořká čokoláda
4 lžíce holandské kakao
krém
4 lžíce kakao
3 lžíce cukr moučka
35 cl smetana ke šlehání
poleva
190 g čokoláda
15 cl kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nastrouháme a společně s třtinovým cukrem, 15 cl zakysané smetany ji rozpustíme ve vodní lázni.

  2. Kakao, mouku a lžičku jedlé sody prosejeme. Žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům přidáme změklé máslo a vyšleháme. Pomalu přidáváme cukr. Snížíme rychlost šlehání a do žloutků s máslem postupně přidáváme mouku. Nakonec postupně přiléváme 0,25 cl vlažné vody.

  3. Těsto vložíme do mísy, přidáme čokoládovou směs a pomaličku přidáváme sníh ušlehaný s bílků.

  4. Těsto rozdělíme na poloviny a přelijeme do dvou stejných vymazaných a vysypaných forem o průměru 22 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut. Upečené korpusy necháme vychladnout.

  5. Připravíme si krém. Smetanu vyšleháme s vanilkou a moučkovým cukrem a kakaem. Jeden díl korpusu dáme na talíř. Potřeme krémem a přikryjeme druhým korpusem.

  6. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, 15 cl kysané smetany ohřejeme. Smetanu vlijeme do čokolády a promícháme. Polevou potřeme celý dort a ozdobíme podle fantazie.

  7. Ďáblíkův čokoládový dort dáme do lednice alespoň na 2 hodiny ztuhnout a poté můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy