Cvilínské řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
0 lžiček sůl
250 g máslo
0 l mléko
5 lžic krupice
2 lžíce cukr krupice
1 ks badyán
1 balíček vanilkový cukr
těsto
1 ks vejce
50 g máslo
3 lžíce mléko
2 lžíce med
150 g cukr moučka
500 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda
poleva
50 g máslo
200 g čokoláda na vaření
100 ml smetana ke šlehání
1 ks tyčinka Ledové kaštany
náplň
500 g švestková povidla

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni šleháme nad párou 5 minut cukr moučka, med, máslo, mléko, vejce a jedlou sodu. Přidáme prosátou hladkou mouku a zpracujeme těsto, které rozčtvrtíme.

  2. Vyválíme si čtyři pláty těsta, které upečeme postupně na plechu vyloženém papírem na pečení a necháme je vychladnout.

  3. Na krém si uvaříme krupičnou kaši z mléka, krupice, badyánu, cukru a soli. Krupici necháme zcela zchladnout a vyjmeme badyán. Máslo s vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny a postupně zašleháme po lžících uvařenou krupičnou kaši.

  4. Na polevu přivedeme smetanu k varu, odstavíme, vmícháme rozlámanou čokoládu a čokoládovou tyčinku, až se zcela rozpustí. Přidáme máslo a umícháme hladkou polevu.

  5. Dvě a dvě placky spojíme povidly, které můžeme rozmíchat s 2 lžícemi rumu. Vrátíme na plech povidly spojené dvě placky potřeme je krémem a překryjeme opět pláty spojené povidly. Nakonec potřeme čokoládovou polevou, necháme v chladu odležet 24 hodin a nakrájíme řezy.

  6. Cvilínské řezy podáváme jako výborný moučník s dokonalým spojením krému, povidel a čokoládové polevy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy