Cuketové bramboráky se špenátem a hermelínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
těsto
3 stroužky česnek
2 lžičky sůl
2 ks vejce
3-4 hrnky strouhanka
2 lžičky majoránka
1 ks cuketa
podravka
1 kelímek bílý jogurt
náplň
2 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
1 ks hermelín
1 balíček mražený špenát

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěnou a oloupanou cuketu nastrouháme najemno a dáme do větší nádoby. Přidáme 2 vejce, česnek, majoránku, jogurt a promícháme. Těsto zahustíme strouhankou a nakonec dochutíme podravkou či solí a zamícháme.

  2. Z těsta smažíme bramboráky na teflonové pánvi s malým množstvím oleje.

  3. Během smažení si připravíme náplň. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme mražený špenát a vše podusíme. Špenát dochutíme česnekem, solí a přidáme vejce.

  4. Na usmažený bramborák dáme přiměřené množství špenátu, přidáme plátek Hermelínu a přeložíme.V teplém bramboráku se sýr mírně rozpustí se špenátem, což chutná velmi dobře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!