Cuketové bramboráky se špenátem a hermelínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej na smažení těsto 3 stroužky česnek 2 lžičky sůl 2 ks vejce 3-4 hrnky strouhanka 2 lžičky majoránka 1 ks cuketa podravka 1 kelímek bílý jogurt náplň 2 stroužky česnek 1 lžička sůl 1 ks vejce 1 ks cibule 1 ks hermelín 1 balíček mražený špenát
Postup Cuketové bramboráky se špenátem a hermelínem recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěnou a oloupanou cuketu nastrouháme najemno a dáme do větší nádoby. Přidáme 2 vejce, česnek, majoránku, jogurt a promícháme. Těsto zahustíme strouhankou a nakonec dochutíme podravkou či solí a zamícháme.
Z těsta smažíme bramboráky na teflonové pánvi s malým množstvím oleje.
Během smažení si připravíme náplň. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme mražený špenát a vše podusíme. Špenát dochutíme česnekem, solí a přidáme vejce.
Na usmažený bramborák dáme přiměřené množství špenátu, přidáme plátek Hermelínu a přeložíme.V teplém bramboráku se sýr mírně rozpustí se špenátem, což chutná velmi dobře.