Cukeťačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks brambory
1 ks cibule
1 l voda
2 ks cuketa
1 kostka masox
1 kostka kysaná smetana
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu na cukeťačku důkladně očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cuketu nakrájíme na kostky, oloupané středně velké brambory nakrájíme také na kostky.

  2. V hrnci rozpálíme olej a nejprve na něm dohněda osmahneme cibuli. Pak přidáme zbytek zeleniny a chvíli restujeme za občasného zamíchání, aby se nám nic nepřilepilo k hrnci. Následně zalijeme litrem vody, přidáme trochu soli, pepře a necháme vařit pod pokličkou doměkka. V průběhu můžeme přihodit ještě masox, já dávám jen čtvrtku či půlku kostky. Je třeba polévku ochutnávat, abychom ji nepřesolili.

  3. Když je zelenina doměkka uvařená, cukeťačku rozmixujeme a na závěr přidáme zakysanou smetanu. Bylo mi ještě doporučeno hodit a rozmíchat vajíčko, ale já to nezkoušela, polévka nám chutná takhle.

  4. Cukeťačku podáváme jako zdravou a lehkou polévku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy