Cukeťačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks brambory 1 ks cibule 1 l voda 2 ks cuketa 1 kostka masox 1 kostka kysaná smetana podle potřeby olej podle chuti sůl mletý pepř
Postup Cukeťačka recept
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu na cukeťačku důkladně očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cuketu nakrájíme na kostky, oloupané středně velké brambory nakrájíme také na kostky.
V hrnci rozpálíme olej a nejprve na něm dohněda osmahneme cibuli. Pak přidáme zbytek zeleniny a chvíli restujeme za občasného zamíchání, aby se nám nic nepřilepilo k hrnci. Následně zalijeme litrem vody, přidáme trochu soli, pepře a necháme vařit pod pokličkou doměkka. V průběhu můžeme přihodit ještě masox, já dávám jen čtvrtku či půlku kostky. Je třeba polévku ochutnávat, abychom ji nepřesolili.
Když je zelenina doměkka uvařená, cukeťačku rozmixujeme a na závěr přidáme zakysanou smetanu. Bylo mi ještě doporučeno hodit a rozmíchat vajíčko, ale já to nezkoušela, polévka nám chutná takhle.
Cukeťačku podáváme jako zdravou a lehkou polévku.