Cukemono recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks feferonka
marináda
2-3 stroužky česnek
0 ks chléb
5 dl pivo 12°
podle chuti
ředkvičky
mrkev
kedlubny
lilky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a omyjeme. Feferonky nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme.

  2. Do větší nádoby rozdrobíme půl bochníku chleba. Přidáme česnek, zalijeme pivem a důkladně promícháme.

  3. Opranou zeleninu naložíme do hmoty a zatížíme velkým kamenem. Necháme působit minimálně 5 hodin. Je ale možné zeleninu ve sklepě ponechat až tři dny. Poté zeleninu vyjmeme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky.

  4. Takto nakládanou zeleninu cukemono užíváme jako přílohu k jakémukoliv pokrmu s rýží, dále jako chuťovku k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy