Crumble recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 50 g cukr drobenka 1 špetka sůl 200 g máslo 300 g hladká mouka 175 g hnědý cukr náplň 450 g jablko náplň 2 1 lžíce hladká mouka náplň 3 1 ks celá skořice
Postup Crumble recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si skleněnou nádobu na pečení. Máslo necháme změknout. Jablka zbavíme slupky i jádřinců a nakrájíme je na kostičky. Takto nakrájenými jablky naplníme pekáček. Ovoce zasypeme cukrem, moukou, vše promícháme a mezi jablka vložíme jednu celou skořici.
Připravíme si klasickou drobenku na koláče. Doporučuji přidat i pytlíček, či dva vanilkového cukru. Krásně nám drobenku provoní. Připravenou drobenkou přikryjeme všechna jablka a dáme zapéct do trouby. Crumble pečeme klasicky na 180 °C, dokud drobenka nezíská nazlátlou barvu. Zhruba to trvá 40minut. Kdo má radši křupavější krustu, nechá koláč v troubě déle, koláči to určitě neuškodí.
Crumble je výborný za tepla, ale studený chutná také dobře. Labužníkům můžu doporučit přelít crumble čokoládou, karamelem nebo je výbornou kombinací kopeček zmrzliny.