Crumble recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň 1
50 g cukr
drobenka
1 špetka sůl
200 g máslo
300 g hladká mouka
175 g hnědý cukr
náplň
450 g jablko
náplň 2
1 lžíce hladká mouka
náplň 3
1 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si skleněnou nádobu na pečení. Máslo necháme změknout. Jablka zbavíme slupky i jádřinců a nakrájíme je na kostičky. Takto nakrájenými jablky naplníme pekáček. Ovoce zasypeme cukrem, moukou, vše promícháme a mezi jablka vložíme jednu celou skořici.

  2. Připravíme si klasickou drobenku na koláče. Doporučuji přidat i pytlíček, či dva vanilkového cukru. Krásně nám drobenku provoní. Připravenou drobenkou přikryjeme všechna jablka a dáme zapéct do trouby. Crumble pečeme klasicky na 180 °C, dokud drobenka nezíská nazlátlou barvu. Zhruba to trvá 40minut. Kdo má radši křupavější krustu, nechá koláč v troubě déle, koláči to určitě neuškodí.

  3. Crumble je výborný za tepla, ale studený chutná také dobře. Labužníkům můžu doporučit přelít crumble čokoládou, karamelem nebo je výbornou kombinací kopeček zmrzliny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy