Crispy Soft Shell Crab NamTok recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l olej
2 ks soft shell crab
salát
2 ks šalotka
10 g čerstvý koriandr
10 g čerstvá máta
20 g citronová tráva
2 ks kafrový list
2 ks chalapeňos
omáčka
20 g rybí omáčka
10 g cukrový sirup
30 g limetová šťáva
na obalení
20 g kukuřičný škrob

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvého kraba (75 - 90 g) osušíme v utěrce a vymačkáme z něj veškerou vodu.

  2. Kraby obalíme v kukuřičném škrobu a dáme do pánve s rozehřátým slunečnicovým olejem. Smažíme 3 - 4 minuty. Krab by měl krásně zčervenat a získat křupavý povrch.

  3. Mezitím na jemno natrháme bylinky, které následně smícháme s nakrájenou citronovou trávou, kafrovými listy, mátou, koriandrem, šalotkou a nakrájenými chalapeňos. Vznikne nám salát, který dochutíme omáčkou Nam Pla připravené z cukrového sirupu, rybí omáčky a limetové šťávy. Podle chuti vše zakápneme limetou a osladíme hnědým cukrem.

  4. Crispy Soft Shell Crab NamTok podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy