Crispy Soft Shell Crab NamTok recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l olej 2 ks soft shell crab salát 2 ks šalotka 10 g čerstvý koriandr 10 g čerstvá máta 20 g citronová tráva 2 ks kafrový list 2 ks chalapeňos omáčka 20 g rybí omáčka 10 g cukrový sirup 30 g limetová šťáva na obalení 20 g kukuřičný škrob
Postup Crispy Soft Shell Crab NamTok recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvého kraba (75 - 90 g) osušíme v utěrce a vymačkáme z něj veškerou vodu.
Kraby obalíme v kukuřičném škrobu a dáme do pánve s rozehřátým slunečnicovým olejem. Smažíme 3 - 4 minuty. Krab by měl krásně zčervenat a získat křupavý povrch.
Mezitím na jemno natrháme bylinky, které následně smícháme s nakrájenou citronovou trávou, kafrovými listy, mátou, koriandrem, šalotkou a nakrájenými chalapeňos. Vznikne nám salát, který dochutíme omáčkou Nam Pla připravené z cukrového sirupu, rybí omáčky a limetové šťávy. Podle chuti vše zakápneme limetou a osladíme hnědým cukrem.
Crispy Soft Shell Crab NamTok podáváme jako chutný hlavní chod.