Cornies kukuřičný krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
500 ml mléko
1 ks cibule
300 g kukuřice
1 špetka mletý bílý pepř
1 špetka muškátový oříšek
500 ml zeleninový vývar
250 ml smetana ke šlehání
3 lžíce kukuřičný olej
9 ks Racio kukuřičné cornies s mořskou solí

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a orestujeme dozlatova na oleji. Orestovanou cibuli zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme cca 10 - 15 minut.

  2. Přidáme kukuřici, mléko a větší díl smetany. Vše přivedeme k varu. Poté do polévky vsypeme 5 plátků nadrcených cornies a necháme na mírném ohni vařit 5 minut.

  3. Ponorným mixérem rozmixujeme vše dohladka. Osolíme, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem.

  4. Cornies kukuřičný krém ozdobíme zbytkem vyšlehané smetany a nadrcenými cornies s mořskou solí a podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy