Congri recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička máslo
1 ks cibule
250 g rýže
2 ks kuřecí stehno
250 g černé fazole
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika
citronová štáva
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme přes noc do vody a pak je uvaříme doměkka. Vývar z fazolí nevyléváme, ale necháme stranou.

  2. Kuře omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme mletou paprikou. Takto připravené kuře vložíme na plech, podlijeme olivovým olejem a na vrch kuřete dáme kousek másla. Kuře pečeme doměkka, poté necháme vychladnout a maso obereme.

  3. Vodu po fazolích osolíme a uvaříme v ní rýži. Měkkou rýži scedíme.

  4. Na oleji orestujeme cibulku nakrájenou na jemno a utřený česnek, až zezlátne, přidáme rýži, fazole a obrané maso i s výpekem.

  5. Congri před podáváním pokapeme citronovou šťávou a servírujeme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy