Čokoládový ježeček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

70 g mandle
100 g čokoládová poleva
2 ks lentilka
1 ks lískový oříšek celý
krém
1 špetka sůl
150 g máslo
3 lžíce kakao
3 ks žloutek
3 lžíce cukr moučka
těsto
1 špetka sůl
3 ks vejce
3 lžíce rum
200 g mouka polohrubá
175 g cukr písek
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C. Formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pokud nemáme formu ježka, použijeme klasickou dortovou formu a těsto pak nožem ořežeme a vytvarujeme.

  2. Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme asi 100 gramů cukru. Vedle si utřeme žloutky se zbytkem cukru, rumem, solí a vanilkovým cukrem do pěny. Střídavě přidáváme sníh a prosátou mouku. Těsto lehce vymícháme a nalijeme do připravené formy. Pečeme 45 minut. Vychladlé nakrájíme na vodorovné pláty.

  3. Během pečení si připravíme krém. Máslo utřeme se žloutky, cukrem, kakaem a špetkou soli. Potřeme jím piškotové pláty a sestavíme ježečka.

  4. Do ježka napícháme rozpůlené mandle a polijeme jej čokoládovou polevou, kterou jsme si rozehřáli ve vodní lázni. Lískový oříšek vmáčkneme místo tlamičky a z lentilek uděláme oči.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!