Čokoládový fondant recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg máslo 12 dkg cukr krupice 2 lžíce hladká mouka 5 dkg bílá čokoláda 1 špetka mořská sůl 4 ks vejce (L) 15 dkg hořká čokoláda 70% na ozdobu kakao šlehačka vanilková zmrzlina podle potřeby máslo na vymazání
Postup Čokoládový fondant recept
Postup přípravy receptu
-
6 menších formiček (báboviček) důkladně vymažeme máslem, dno vyložíme pečícím papírem.
Čokoládu se špetkou soli dáme do misky a rozpustíme v páře. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme čokoládu a zlehka zatřeme mouku. Hmotu rozdělíme do mističek, z bílé čokolády odlomíme 6 kostiček (zbytek je na ozdobu) a vtlačíme každou kostičku do těsta tak, aby byla zakrytá. Bábovičky dáme na 1 hodinu do ledničky.
Troubu předehřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C, pečeme přesně 12 minut. Po vyjmutí z trouby necháme 4 minuty stát, pak zlehka poklepeme na dno formičky a vyklopíme na talířek.
Bábovičky s horkým srdcem (čokoládový fondant) podáváme teplé, poprášené kakaem, posypané strouhanou bílou čokoládou a s kopečkem vanilkové zmrzliny. Můžeme přidat i kopeček sladké nebo kysané šlehačky.
Čokoládový fondant je hotový asi za 30 minut plus 1 hodina chlazení.