Čokoládový fondant recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg máslo
12 dkg cukr krupice
2 lžíce hladká mouka
5 dkg bílá čokoláda
1 špetka mořská sůl
4 ks vejce (L)
15 dkg hořká čokoláda 70%
na ozdobu
kakao
šlehačka
vanilková zmrzlina
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. 6 menších formiček (báboviček) důkladně vymažeme máslem, dno vyložíme pečícím papírem.

  2. Čokoládu se špetkou soli dáme do misky a rozpustíme v páře. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme čokoládu a zlehka zatřeme mouku. Hmotu rozdělíme do mističek, z bílé čokolády odlomíme 6 kostiček (zbytek je na ozdobu) a vtlačíme každou kostičku do těsta tak, aby byla zakrytá. Bábovičky dáme na 1 hodinu do ledničky.

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C, pečeme přesně 12 minut. Po vyjmutí z trouby necháme 4 minuty stát, pak zlehka poklepeme na dno formičky a vyklopíme na talířek.

  4. Bábovičky s horkým srdcem (čokoládový fondant) podáváme teplé, poprášené kakaem, posypané strouhanou bílou čokoládou a s kopečkem vanilkové zmrzliny. Můžeme přidat i kopeček sladké nebo kysané šlehačky.

  5. Čokoládový fondant je hotový asi za 30 minut plus 1 hodina chlazení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!